Follow on Bloglovin

torsdag 14. februar 2013

Happy Valentine's day

Ønsker alle dere bokelskere en riktig fin Valentindag - uansett om dere feirer den eller ikke.

I anledning dagen, hentet jeg fram denne bildeboken fra bokhyllen min:

Sonate for fiolin av Fam Ekman


Foto av: dez

Tittel: Sonate for fiolin
Forfatter og illustratør: Fam Ekman
Forlag: Cappelen
Omfang: [32 s.]
Utgivelsesår: 1989
Språk: Bokmål
Litterær form. Bildebøker


Handlingen
Fortellingen handler om en svært så følsom musikklærer, som begynner å slite med søvnløshet fordi hans elever ikke synes å bli bedre til å spille, enda de øver og øver. Etter mange søvnløse netter og dårlig matlyst, ser han så tafatt ut at rektor ved skolen forordner et opphold på en kuranstalt. Men det er ikke før han på en av sine gåturer i skog og mark, at han endelig lysner til igjen. Der hører han en nydelig sonate spilt av en liten pike, på vei til sin spilletime i landsbyen. Musikklæreren har sjelden hørt noe så vakkert, og takker den lille jenta for musikken og ønsker henne hell og lykke. Når han legger seg den kvelden får han endelig sove. Dagen etter forlater han kuranstalten, og drar hjem for å gjenoppta sitt arbeid. Hans skjebne venter på han, idet han får en ny musikkelev:

Foto av: dez


Fra: [s. 31-32]

"Samme høst var han tilbake på skolen.
Livet fortsatte med sine mange instrumenter. Men han hadde fått en ny elev: en lovende dame som spilte cello. Hun spilte de skjønneste sonater. Pen var hun også."Happy Valentine's Day!

2 kommentarer:

 1. Denne boka likte jeg å lese om. Tittelen fristet meg, (elsker fiolinsonater), og innholdet høres ut til å være bra. Er det lille fotoet fra boka, eller har du funnet det et annet sted? Likte det også godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er flott - liker Fam Ekman sin unike strek. Er enig med deg at tittelen fanger oppmerksomheten - tittelen, ved siden av at Ekman er illustratøren, fikk meg til å titte nærmere i boken der sen lå på salgsbordet til Høgskolen i Oslo.

   Det lille bildet er fra boken : )

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )