Follow on Bloglovin

tirsdag 12. februar 2013

Bokprogrammet på NRK2 i kveld

I kveldens sending av Bokprogrammet, får vi høre den svenske forfatteren, stand-up komikeren og artisten, Jonas Gardell fortelle om sin gripende trilogi om å være ung homofil på 80-tallet. Programleder, Siss Vik vil finne svar på hvordan man skal lese den nye utgaven av bibelen, som kom ut i 2011 og som ble fjorårets bestselger. Bokprogrammet følger den norske forfatteren, Torill Brekke til Italia, der hun skal drive research i forhold til sin nye historiske roman.

Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell
Foto er hentet fra: adlibris.com

Tittel: Torka aldrig tårar utan handskar : 1, kärleken
Forfatter: Jonas Gardell
Forlag: Norstedts
Utgivelsesår: 2007
Omfang: 291 s.
Språk: Svensk
Serie: Første bok i en romanserie
Litterær form: Romaner

* Det er blitt laget TV-serie basert på boken - serien har hatt stor suksess i Sverige, og både boken og dramaserien er nå på vei til Norge.
Kilde: Dagsavisen.no

Bibelen 
Foto er hentet fra: Dagbladet.no
Tittel: Bibelen: Den hellige skrifte: Det gamle og Det nye testamentet
Forlag: Bibelselskapet
Utgivelsesår: 2011
Ugave: 1. ugave
Omfang: 1508 s.

*Forfatterne Hanne Ørstavik og Karl Ove Knausgård har bidratt i arbeidet med den nye bibelen.

Forfatter Torill Brekke

Foto er hentet fra: Aschehoug.no
Torill Brekke (f. 1949) debuterte som forfatter i 1976 med romanen, Jenny har fått sparken. Hun har skrevet en rekke romaner, noveller og ungdomsbøker. Hun er en allsidig og politisk engasjert forfatter - hvilket gjenspeiler seg i tekstene hennes. Hun har skrevet slektsromaner, historiske romaner, en thriller, samt en biografi om sin far, forfatteren og lyrikeren, Paal Brekke. Hennes roman, Ibsens røde lykte vakte stor oppsikt da den kom - en terapeut tar i bruk en noe uortodoks behandlingsteknikk overfor seksualavvikere.
Kilde: snl.no

4 kommentarer:

 1. Er jeg vel ikke herlig... IGJEN har jeg glemt ut bokprogrammet, og jeg har sittet i sofaen foran TV'n hele tiden! Kom meg på PC'n nå.. Helt utrolig! Nå skal nevnes at TV'n var AV, men likevel. Rotehode! :-/

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokprogrammet og Nasjonalgalleriet er to av mine favorittprogram på TV, så derfor husker jeg de : )

   Sterkt intervju med Jonas Gardell og hans bok, "Torka aldring tårar utan handskar" - må lese boken når den kommer på norsk om ikke lenge.

   Fortsatt fin kveld!

   Slett
 2. Jeg har planer om å lese Bibelen, har utsatt det lenge. Min utgave er knøttliten, det skal bli slitsomt å lese så små bokstaver. Den nye utgaven hadde nok vært noe enklere å lese.
  Jeg har lest 'Amerika-trilologien' til Brekke, den likte jeg godt!
  Sender du meg en e-post med adressen din så jeg får sent deg romanen Stryk meg over håret? E-post adressen min er stjernekastblogg@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen : )
   Smilte da jeg leste det du skrev om bibelen - er ikke lett å skjønne om det er ironi, eller om du har tenkt til å lese bibelen med miniskrift. Holder forøvrig med forfatter Tom Egeland, som ser på bibelen som en bok med mange spennende fortellinger.

   Har ikke lest noe av Brekke ennå, så hun har jeg til gode.

   Mailer deg adressen min - tusen takk for bok : )

   Ha en fin dag!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )