Follow on Bloglovin

fredag 2. november 2012

Hurra for Dongery tegneseriekollektiv!

Det norske tegneseriekollektivet Dongery hadde nylig utstillingsåpning i Paris! Dongery sitt håndsydde kjempefanzine på 140 cm, ble kjøpt av en privat fransk kunstsamler for et høyt beløp - det finnes kun et eksemplar av dette selvpubliserte bladet. Gratulerer Dongery! Foto er hentet fra: dagbladet.no

Dongery består av seks medlemmer - Bendik Kaltenborn, Kristoffer Kjølberg, Anders Damonso, Sindre W. Goksøyr, Flu Hartberg og Marius Molaug. De to førstnevnte startet Dongery, og var hverandres inspirasjonskilder allerede i gymnasietiden. De øvrige fire medlemmene kom til etterhvert, og sammen har de nå i 12 år skapt tegneserier i form av selvpubliserte blad. Hvert medlem tegner sine ruter, og resultatet er en underfundig blanding av stiler og vittige historier - tekstlig galskap og sprø humor blir satt stor pris på av Dongery! 
I Dagbladet er deres tegnestil beskrevet slik: 

TIL TROSS FOR ULIKE tegnestiler, kan Dongery-kollektivets påfunn raskt gjenkjennes ved den totale mangelen på logisk stringens og klassisk fortellerkunst. I stedet er fri improvisasjon og null selvsensur estetiske ledestjerner. Animasjonsfilmer, musikk, skulpturer og stunts har vært like selvsagte uttrykksmåter som tegningene.
Kilde: dagbladet.noFoto er hentet fra: nrk.no


Dongery har nylig sluppet ut en samleboks på 1451 sider. Dongerys samleboks er trolig Norges største enkeltstående tegneserieutgivelse, og inneholder de fleste av tegneseriekollektivets fanzineutgivelser. 
Kilde: serienett.no

Foto er hentet fra: Dongery.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar : )