Follow on Bloglovin

søndag 11. november 2012

En smakebit på søndag: Din vakre jævel

En smakebit på søndag er en ukentlig event startet av Mari, som har bloggen, Flukten fra virkeligheten.

Alle som vil kan delta! Besøk Mari sin blogg og les hvordan du selv kan bidra med en boksmakebit : )Søndagen er her igjen, og for min del er dette en helt spesiell dag for meg og min mann - vi feirer vår 1 års bryllupsdag idag! I den anledning skal gullfarget champagneflaske sprettes opp og edle bobler nytes, fårikal står på menyen og Aalborg snaps skal shottes og hindre lammefettet i å legge seg altfor godt til rette i kroppens mange kanaler. 

På en slik søndag gir jeg en smakebit fra boken, Din vakre jævel. Boken er et forfattersamarbeid mellom Arne Svingen og Helene Uri. De to har skrevet sammen tidligere, Sommeren vi kledde oss nakne, en ungdomsroman om sommerforelskelse mellom to tenåringer. I Din vakre jævel har forfatterene også forelskelse på menyen - bare en langt mer problematisk forelskelse. Foruten stor aldersforskjell - Robin er 15 år og Hedvig er 25 år og har akkurat forlovet seg - er omstendighetene rundt deres første møte mildt sagt, rystende.

Dagens smakebit
Foto er hentet fra: gyldendal.no


Tittel: Din vakre jævel
Forfattere: Arne Svingen ; Helene Uri
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2012
Omfang: 217 s.
Språk: Bokmål
Sjanger: Ungdomsroman
Emne: Forelskelse, kjærlighet, ungdomskriminalitet
Kilde: Fått i forbindelse med bokbloggertreffet som var i høst.
Smakebiten er hentet fra side: 9
"Jeg røsker alt jeg kan, og ringen glir endelig motvillig av fingeren.
-Du holder kjeft om det her. Vi veit hvor du bor, hvisker Navid fresende i øret hennes.
Vi løper gatelangs. Lufta er som ild i lungene. Men energien som rusher gjennom meg, overskygges av noe seigt og mørkt. Jeg frykter at kebaben fra i stad skal fosse opp av spiserøret mitt når som helst. Navid kaster svarte blikk mot meg.
Jeg holder munnen lukka og løper alt jeg kan. I lomma ligger en ring og veier altfor mye."

20 kommentarer:

 1. GRATULERER så mye med dagen:-) Tusen takk for smakebiten. Jeg har hørt om denne boken men ikke lest selv, kom på at jeg ikke har lest noe av Helene Uri i det hele tatt, det må jeg kanskje endre på. Kose dere masse med feiringen i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beathe : )) Gleder meg til å sette tenna i årets første fårikålmiddag ; ) Når jeg tenker meg om, kan jeg heller ikke huske å ha lest noe av Helene Uri. Husker jeg plukket henne fram og anbefalte henne til en leser da jeg jobbet i folkebibliotek - kan tenke at med referansene jeg har i dag, vil bøkene hennes for min del være bedre å lese nå enn om hvis jeg hadde lest de da jeg var yngre.

   Ha en fin søndag!

   Slett
 2. Gratulerer så mye med 1 års bryllupsdag!!:) Høres ut som dere skal kose dere skikkelig:)

  Takk for smakebiten! Har planer om å lese denne, er så nysgjerrig på den:) Har lest kjerringer av Helene Uri som jeg likte, hun skriver godt:)Måtte da avslutte en bok av henne for den var for grusom, omhandlet overgrep mot et barn (husker ikke tittelen). Var ikke helt forberedt på at det var det den omhandlet, men skal nok lese mer av denne forfatteren:)

  Ønsker dere en flott søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk : )) En så absolutt fin søndag : ))

   Er også nysgjerrig på boken jeg har tatt smakebit fra - kikket såvidt på den heromdagen, og jeg må si at språkmessig ser det ut til at jeg kan bli skuffet. Det var noe klisjeaktig over språket og teksten fenget ikke i stor grad - skal starte på den og se!

   Har ikke lest noe av Helene Uri tidligere, men har vært nysgjerrig på den du nevner: "Kjerringer".

   Ha en fin søndag!

   Slett
 3. Gratulerer så mye! :) Håper dagen blir helt fantastisk!
  Jeg har aldri hørt om denne boken før, men den virker spennende!
  Håper dere får en kjempe fin dag i dag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Amanda : )) En fin dag til deg også : )

   Er også spent på boken - kikket såvidt på den, og storyen er interessant, men de få linjene jeg leste ga inntrykk av en for min del litt lite utfordrende tekst....Men, det blir interessant å se hva jeg synes.

   Slett
 4. Gratulerar på bröllopsdagen! Då ska du hålla dig borta härifrån, det finns annat att göra :)

  Tack för en spännande smakebit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Monika : )) Er så koselig å lese blogger, så det får bli en del av feiringen ; ))

   Ha en fin dag!

   Slett
 5. Gratulerer! Denne tok jeg med meg fra bokbloggtreffet i september. Den høres spennende ut. Jeg håper du skriver en omtale når du er ferdig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Silje : ))
   Tok også med meg denne boken fra bokbloggertreffet - tittelen er spenstig og de to forfatterene er interessante. Åpnet den såvidt, og allerede etter å ha lest litt kom det litt motstand i meg - tekstmessig var den litt...kjedelig. Får se om det blir bokomtale ; )

   Ha en fin søndag!

   Slett
 6. Gratulerer så mye med bryllupsdagen! Håper det blir en riktig fin dag!

  Denne boken hadde jeg ikke hørt om, men det er absolutt en bok vi må få inn på biblioteket. Begge to er jo svært kjente forfattere som skriver veldig bra. Temaet var spennende og nytt. Jeg tror ikke jeg har lest noen ungdomsbok som har handlet om den typen forelskelser!

  Tusen takk for fint tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk : ))

   Enig at temaet er interessant, og boke kan væe fin å formidle til især unge lesere. Skal begynne på den, men da jeg bladde litt i den heromdagen, synes jeg teksten var litt klisje og enkel.

   Ha en fin søndag!

   Slett
 7. Gratulerer med bryllupsdag! Selv feirer vi i desember, håper dere har en strålende dag :)
  Høres interessant ut med en forelskelse hvor han er 15 og hun 25 år, som oftest er det omvendt. Spennende smakebit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk : ))) Gratulerer med deres kommende i desember!

   Bokens tema er interessant - gjenstår å finne ut om den er interessant skrevet. Da jeg kikket litt igjennom den,fant jeg ut at teksten nok ikke appelerte til meg.Men kanskje yngre lesere vil like den. Får se.

   Ha en fin søndag!

   Slett
 8. Gratulerer så mye med dagen! Takk for smakebit på denne ungdomsboka. Jeg får lyst til å lese den nettopp fordi Helene Uri er en av de som står bak. Syns hun er frisk. Ha en nydelig kveld og kos dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk : ))

   Helene Uri er en av de forfatterne jeg har visst jeg vil lese en dag, men har ennå ikke gjort det - er nok mer klar nå enn da jeg var yngre. Er nysgjerrig på hennes, "Kjerringer".

   Både tittel og cover på boken jeg gir smakebit fra idag, er innbydende og kan nok videre med sitt tema fengsle flere lesere. Bladde litt i den heromdagen, og jeg må nok tenke på hvilken målgruppe den retter seg mot, for ellers finner jeg den tekstmessig for lite utfordrende.

   En nydlig kveld til deg også!

   Slett
 9. Gratulerer med brullypsdagen.:)
  Harlagt merke til denen boka, siden jeg liker Helene Uri. Men siden det er en ungdomsbok, tenker jeg ikke å lese den med det første.. Håper på omtale, så kanskje jeg revurderer akkurat dette.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita : )
   Ettersom jeg jobber i skolebibliotek, holder jeg naturlig nok øye med aktuelle ungdomsbøker. Spent på hva jeg synes om denne ; )

   Slett
 10. Gratulerer så mye med bryllupsdagen, dez! Det høres ut som dere har lagt planer som vil gi en strålende aften. Jeg håper dere koser dere :)

  Denne boken ble med meg hjem fra treffet også, jeg gleder meg til å ta fatt på den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mari : ))
   Dette er neste bok ut - er spent på hva jeg bil synes om den : )

   Ha en fortsatt fin søndag!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )