Follow on Bloglovin

fredag 26. oktober 2012

Bildebokanbefaling: Himmelfrokost

Tittel: Himmelfrokost
Originaltittel: Cloud Break
Tekst og illustrasjoner av: Hee Na Baek
Fotografier av: Hyang Soo Kim
Oversetter: Jarne Byhre
Forlag: Gyldendal
Serie: Verdens beste bildebøker
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: [33]
Språk: Bokmål
Målgruppe: 3-6 år
Sjanger: Fantastisk - Bildebøker

Foto er hentet fra: Gyldendal.no

Prisbelønt bildebok fra Korea - om skyboller og svevende katter.

Når kattemor lager boller, legger hun en sky i en stor bolle, heller på vann og varm melk, og tilsetter til slutt gjær, salt og sukker, innen hun elter deigen og setter bollene til steking i ovnen. Etter 45 minutter steketid, er bollene spiseklare. Når ovnen åpnes - stiger de nystekte bollene til værs. De som spiser bollene, stiger også til værs. De to kattesøsknene i Himmelfrokost spiser mange skyboller til frokost. Vi følger dem på deres svevende ferd til kattepappa, som hastet så raskt avsted til jobben, at han ikke rakk å spise kattemammas skyboller til frokost.

Vi følger de to kattesøsknene på deres svevende ferd for å gi pappa - himmelfrokost.

Himmelfrokost inngår i Gyldendal sin serie, Verdens beste bildebøker. Bildebøkene som inngår i denne serien er fra land som vi vanligvis ikke oversetter fra. Med serien får vi leserne en unik mulighet til å stifte bekjentskap med forfattere og illustratører fra ulike kanter av verden - Korea, Portugal, Tsjekkia og Sør-Afrika, for å nevne noen.

I likhet med vår egen prisbelønte og kjente illustratør, Stian Hole, blander illustratøren i Himmelfrokost ulike teknikker, og resultatet er en collage av tegnede streker, pålimte tekstiler, som utgjør eksempelvis klærne kattene har på seg, samt fotografier av blant annet hustak og møbler -  det blir nesten som å se filmboken til en animasjonsfilm. Ikke overraskende er det derfor å lese om forfatteren og illustratøren av Himmelfrokost, at han har bakgrunn fra animasjon, eller videre at han har deltatt på en rekke festivaler med animasjonsfilmer. 
Hee Na Baek  var "Årets illustratør" på illustratørutstillingen i Bologna i 2005.
Kilde: Gyldendal.no

Himmelfrokost befinner seg i bokhyllen min - bildeboken er så absolutt å anbefale. Selve fortellingen er fortryllende, og streken er inspirerende. Himmelfrokost kan nok bergta både små og store lesere.


7 kommentarer:

 1. Oi,denne fikk jeg lyst til å lese. Så fint prosjekt at de oversetter disse slik at vi også får ta del i disse. Det finnes sikkert velig mye fint der ute av både billedbøker og andre bøker. Denne noterer jeg meg, tusen takk for tips!
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er veldig flott at vi lesere på denne måten får anledning til å utvide våre horisonter innen litteraturen : )

   Finfin helg til deg!

   Slett
 2. Den serien til Gyldendal har jeg ikke fått med meg, veldig fint at bildebøker fra andre land blir oversatt og Himmelfrokost virker som en bra barnebok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble oppmerksom på serien for noen år siden,da jeg var student, og har flere av bildebøkene i serien stående i bokhyllen min.Har samlet på eventyrbøker og bildebøker opp gjennom årene - har nok alltid vært fascinert av de sjangrene.

   Ha en fin helg!

   Slett
  2. Jeg kikket innom på siden og ser at jeg ikke har lest noen av de bøkene, det tenker jeg å gjøre noe med. I jobben min i barnehagen kan det være en fordel og jeg prøver å finne frem til bøker av kvalitet :)

   Slett
 3. Dette høres virkelig ut som en godbit!! En herlig helg ønskes deg også :)

  SvarSlett
 4. Ja det er en fin bildebok : )

  God helg : )

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar : )