Follow on Bloglovin

søndag 8. juli 2012

En smakebit på søndag: Maria & José

Flukten button by parajunkee
Allerede en uke siden sist - tiden flyr. Forrige søndag var det finale i fotball EM og Spanias overlegne seier og dermed vinnere av den gjeve pokalen! Fikk dermed akkurat med meg EM-finalen, innen jeg dagen etter kjente rier og endelig fødte vår nydelige Noah!! Så ja, det er en spesiell søndag i dag, og i den anledning vil jeg også by på en litt spesiell litterær smakbit : D

For de som ikke vet det, er "En smakebit på søndag" en ukentlig spalte hvor man deler noen linjer fra en bok man holder på med, eller tidligere har lest og ønsker å formidle til andre : ) Denne ukentlige happeningen ble startet av Mari som har bloggen Flukten fra virkeligheten. Framgangsmåten er følgende: Lag et lite innlegg og link tilbak til Mari : )

Min smakebit:

Tittel: Maria & José
Forfatter: Erlend Loe
Illustratør: Kim Hiorthøy
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Utgave: 4. utg.
Utgitt første gang i:  c.1994
Foto hentet fra: adlibris.com

Dette er en kortroman og en helt spesiell kjærlighetshistorie. José elsker Maria over alt på jord - José bor innerst i øregangen til Maria. José passer godt på Maria - om kvelden spiller han musikk ved trommehinnen hennes, og om dagen sørger han for at kroppen hennes har det bra. Fra Marias øre og til hoftekammen hennes tar det José opptil en halvtime å gå, tar han derimot sykkelen, er han ved hoftekammen på knappe tre minutter.

José i Marias øre.


Foto hentet fra: Google.no

Smakebiten er hentet fra s. [14]
José er høyt og lavt. Han er snart nede og slår hårene på leggene hennes, snart i navlen og støvsuger, snart ute på fingrene og filer og polerer neglene. Det er ikke en del av Marias kropp han ikke kjenner. Noen jobber er naturligvis mer krevende enn andre. Men José viker ikke unna. Han er ikke redd for å ta i et tak. Slik kan det være å elske.

Ønsker dere alle en fortsatt strålende søndag!
6 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten:-) tror ikke jeg har lest denne, må sjekkde de ut. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er verdt å sjekke ut : )

   Riktig god mandag og ny uke!

   Slett
 2. Takk for smakebiten på denne spesielle boken :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig med en kortroman som i tillegg har fine illustrasjoner : )

   En finfin uke til deg også - takk for din koselige kommentar : )

   Slett
 3. Svar
  1. Bare hyggelig - my pleasure : ))

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )