Follow on Bloglovin

onsdag 11. juli 2012

"After the laughter" - superflott bok om streetart!

Det er mye flott gatekunst her i hovedstadens gater - har allerede knipset en god del bilder med Iphonen min når jeg har vært ute og spankulert : ))Alle tre piecene er knipset på vandring i Oslos gater.


I dag er en helt spesiell dag - mannen min og jeg feirer 8 måneders bryllupsdag, og i den anledning har jeg lyst til å presentere en bok jeg synes er spesiell.

After the laughter : the 2nd book of herakut

Tittel: After the laughter : the 2nd book of herakut
Forfatter: Jasmin Siddiqui, Falk Lehman
Forlag: Publikat
Utgitt: 2011
Språk: Engelsk
Sjanger: Grafitti/Kunst/Design/Streetart

Foto er hentet fra: Publikat


For noen måneder siden kom jeg over en flott bok i en minibutikk, med beliggenhet i en av Københavns spennende sidegater - boken er full av flotte pieces av ulike slag.


After the laughter er en håndlaget scrapbook bestående av 240 fullillustrerte sider i form av collage. Boken viser arbeidene til den tyske kunstnerduoen Hera og Akut - derav Herakut - og deres verker i perioden 2009 til 2011. Som forlaget skriver i bokomtalen på nettsiden sin, så forteller boken historien bak kunstnerduoens egen historie.


Videre står det om kunstnerduoens arbeid på forlagets nettside: 
"They are storytellers, and have created their own family of characters, their own species. Herakut characters are easily recignizable. With their gestures and expressionsthey raise questions and try to find answers at the same time. Every one of their stories is a reflection of their own reality. Herakut's characters and their own visual vocabulary are sent out into the world to communicate. Preferably in places, where people do not expect to meet art. They love to speak to everyone, not only a distinct elite group. They love to touch people quietly."
Kilde: PublikatIllustrasjonsmakebitene er hentet fra: Flickr.com

Kan virke som om mesteparten av Herakut's pieces er å se i Tyskland. After the laughter er virkelig en utrolig flott bok - streken til Herakut er etter min mening helt unik. Bokcoveret fanget oppmerksomheten min umiddelbart, og jeg ble ikke mindre oppslukt av å bla i boken - den ble min raskt. Har ennå til gode å nyte den fullt ut, har såvidt begynt å glede øynene mine ; D

5 kommentarer:

 1. Fantastiske bilder - det er mange kreative sjeler rundt omkring! Gratulerer med baby og velkommen i bloggsfæren. Det blir fint å følge deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for veldig hyggelig kommentar og velkomst, Janicke : ))

   Tommelen opp for kreative sjeler og bokbloggere : ))

   Slett
 2. Gode bilder du har tatt fra Oslo!
  Boken høres helt fantastisk ut, så heldig at du kom over den! Slik en skatt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er utrolig mange flotte pieces rundtomkring - bare å holde øynene oppe og kameraet klart ; )

   Gøy at du likte boken - digger det når jeg kommer over slike overraskende skatter : )))

   Ha en finfin torsdag!

   Slett
  2. Ja, jeg kunne godt tenke meg en slik bok :)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )