Follow on Bloglovin

onsdag 30. januar 2013

En av vårens debutbøker: Verdens viktigste begivenhet

Da jeg leste Dagbladet sin oversikt over vårens debutanter var debutboken, Verdens viktigste begivenhet av Viktoria Lindberg (f. 1975), blant bøkene som fanget min oppmerksomhet.
Foto er hentet fra: Gyldendal.no

Tittel: Verdens viktigste begivenhet
Forfatter: Viktoria Lindberg
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2013
Omfang: 200 s.
Språk: Bokmål
Sjanger: Romaner

Boken kommer i salg fra 24. april

Verdens viktigste begivenhet handler om en gruppe unge mødre og deres hverdag slik den fortoner seg gjemmom året de har fødselspermisjon. Handlingen er lagt til Grünerløkka og området rundt.

Jeg er selv en av de Viktoria Lindberg skriver om, ettersom jeg har fødselspermisjon og bor på Grünerløkka - dette gjør meg helt klart nysgjerrig på hennes debutbok.

Forlaget skriver følgende om boken:

Barselgruppa. De triller barnevogner fra kafé til kafé. De hører lyden av en smokk som faller i gulvet. De er bekymret. De er redd for å svikte sine idealer om likestilling. Bare en av dem orker å rydde hjemme. Bare en gir flaskemelk. Bare en er alenemor. Bare en av dem får strålebehandling på Radiumhospitalet. Dagene går, det blir høst, vinter, vår, sommer. Det er bleier og rot, det er samboere som ikke bryr seg så mye som de burde, det er et toskete frieri på Ekebergrestauranten. Men bryllup blir det likevel. Og barna tar snart sine første skritt.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar : )