Follow on Bloglovin

søndag 2. desember 2012

En smakebit på søndag: Lille ekorn

Første søndag i advendt og andre kalenderdag - det er duket for en smakebit på søndag. Vil takke Mari som har bloggen, Flukten fra virkeligheten, for å ha funnet på denne hyggelige og fine ukentlige eventen.
I anledning Brageprisen som nylig ble delt ut, vil jeg gi smakebit på Lille ekorn, Brageprisvinneren i åpen kategori, som i år var ungdomsbøker. 
Lille ekorn er skrevet av Linn T. Sunne.

Dagens smakebit
Foto er hentet fra: Gyldendal.no


Smakebiten er hentet fra side: 33
Det er stille rundt oss. Hallen er tom. De andre har gått etter flere klemmer og klapp og
går det bra? Gaute slokker lysene ett etter ett, og jeg begynner å halte mot garderoben. 
- Synd at det skjedde akkurat i dag, sier han og kommer bort til meg. - Skal jeg støtte deg?
Det har Gaute gjort mange ganger før. Støttet meg når jeg har haltet, plastret meg. Plutselig
 er det annerledes å gå inntil ham. Inntil den trygge kroppen hans som plutselig vekker noe i meg.
Som lukter godt. Voksen mann, på en annen måte enn pappa, Espen, lærerne mine. Nært. Trygt. 
Og det kiler dypt inni meg.Les anmeldelsen av boken i Dagbladet

Les anmeldelsen av boken i Bok og Bibliotek


22 kommentarer:

 1. Fint omslag. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har såvidt begynt på boken. Teksten gjør at det vrenger seg litt i magen på meg som leser - noe foruroligende over relasjonen mellom trener og hovedpersonen, Aurora.

   Likte egentlig ikke omslaget - synes det er noe litt åttis over det.

   Slett
 2. Denne boken er jeg rimelig nysgjerrig på,og tusen takk for smakebiten. Spent å høre hva du syntes om den når den er ferdig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er også nysgjerrig på boken - satser på å få lest den ferdig snart : )

   Slett
 3. Takk for en spesiell smakebit!
  I det siste har jeg lest litt ungdomslitteratur; tenk hvor viktig det er at den er skikkelig bra! At språket er frodig, at historiene sitter, at hovedpersonene er troverdige, at det vekker engasjement og nysgjerrighet hoa målgruppa! (Hva vi voksne synes er ikke viktig i denne sammenhengen) Hvis leserne klarer å finne noen bøker de riktig koser seg med, ja da har forfatteren trolig klart å gi vedkommende en lidenskap for livet.. Ikke dårlig det!
  Skal sjå om jeg finner denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er så enig med deg i det di skriver - viktigst at boken trigger leseren : )

   Slett
 4. Interessant smakebit. Jeg tror jeg skal ta en nærmere kikk på Brageprisvinnerne. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har også lyst til å sjekke ut Lars Aamund Vaage sin bok, Syngja - så intervju med han på TV og fikk veldig lyst til å sette boken hans på julegaveønskelisten.

   Slett
 5. Takk for smakebiten!:) Ble litt nysgjerrig på boken siden jeg ikke har hørt noe om den før den vant prisen. Skal skjekkes ut etterhvert:) Ha en fin søndagskveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har såvidt begynt på den og den er urovekkende. Er spent på hva jeg synes om den når den er ferdiglest.

   Ha en fin søndags kveld!

   Slett
 6. jeg ble veldig nysgjerrig på denne da jeg leste om den i forbindelse med Brageprisen, så den lommer nok til å leses i nær fremtid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Leste den ut i går - skal skrive en liten omtale om den ; )

   Slett
 7. Jeg leser ikke så ofte ungdomsbøker, men denne boka er jeg blitt nysgjerrig på. Den tar opp et emne som er sørgelig aktuell i disse dager, jmf div saker i media. Spennende at forfatteren våger å se saken ut fra en ung persons perspektiv, samtidig som man aldri må glemme at det er den voksne som alltid sitter med ansvaret. Jeg tror voksne også kan lære av denne type bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det har vært mye i media, og dersom litteratur kan bidra til å belyse et problem, eller ihvertfall skape dialog, er det bra. Kommer med en liten omtale om boken snart - synes kanskje tidvis at det skinner igjennom at det er en voksen som har skrevet boken.   Slett
 8. Som flere andre ble jeg også nysgjerrig på denne boken, spesielt at den vant Brageprisen. Ser frem til din omtale :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest den ferdig - en omtale kommer snart : )

   Slett
 9. Denne har jeg ikke hørt så mye om, men ble skikkelig nysgjerrig på den nå :) Håper du skriver omtale når du er ferdig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest den ferdig og omtale kommer snart : )

   Slett
 10. Jeg har en plan om å lese "Lille Ekorn". Smakebiten var litt ubehagelig, både fordi jeg tenker på ungdommen som helt sikkert, uansett utfall, vil bli såret på enten den ene eller andre måten og fordi det må være en ufattelig vanskelig situasjon å være oppe i for en voksen person. Da tenker jeg ikke på det faktum at man skal avvise en slik forelskelse(jeg aner jo forresten ikke om det skjer i boken nå bare uttaler jeg meg litt sånn generelt her), jeg tenker mer på hvordan man uttryker en slik avvisning. Noe som ganske sikkert vil få mye å si for det unge menneskets fremtidig syn på kjærlighet og relasjoner til andre mennesker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Klarer egentlig ikke å se at det er en ufattelig vanskelig situasjon for en voksen å være oppe i - man avviser personen når det er galt ikke å gjøre det. At noen er forelsket i en er et kompliment, og det er fint om man kan avvise forelskelsen på en skånsom måte, dersom det er mulig.En ung persons syn på kjærlighet og relasjoner til andre mennesker, vil kanskje bli preget av en avvisning - men heller det enn av en handling som ikke kan reverseres.

   Slett
  3. Jeg mener ikke at valget om å avvise den unge personen er vanskelig altså, absolutt ikke. Jeg mener heller ikke at ungdommen har noe ansvar her.

   Jeg tenker vel mer fra et voksenperspektiv, på valg man som voksen må og bør ta i etterkant. Er det snakk om en person ungdommen omgås hver dag som en lærer eller en trener så bør man jo kanskje vurdere å bli flyttet fra klassen, trene et annet lag også videre. Det vil sikkert viktig å holde en viss avstand til dette unge mennesket. Min vinkling er en liten avsporing fra boken, som jo er rettet mot ungdom :)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )