Follow on Bloglovin

søndag 12. august 2012

En smakebit på søndag: Konkyliebæreren

Søndag hilser oss nok en gang og det betyr tid for den ukentlige eventen, "En smakebit på søndag", startet av den kreative og produktive bloggeren, Mari som har bloggen Flukten fra virkeligheten.Tittel: Konkyliebæreren
Original tittel: The Conch Bearer
Forfatter: Chitra Banerjee Divakaruni
Oversetter: Kirsti Øvergaard
Språk: Bokmål
Forlag: Cappelen Damm
Serie: Griff. Konkyliebæreren er første bok i en trilogi.
Utgitt: 2004
Antall sider: 237Foto er hentet fra Cappelen Damm

Jeg har ennå ikke lest Konkyliebæreren - den står i bokhyllen min og venter på å bli lest. Mener å huske at jeg fikk boken da jeg var på en av Biblioteksentralen sine bokpresentasjoner. 

Barnebokkritikk har kalt Konkyliebæreren en indisk fantasyroman, og deres bokanmeldelse kan leses her: Barnebokkritikk.no

Smakebiten er hentet fra side 170:

Var det fordi han så gjerne ville det at han hørte stemmen svare ham? Den kjølige havstemmen til konkylien. Kunne en slik stemme, skapt av elementene selv, bry seg om noe som hendte i den dødelige verden? "Du sviktet ikke. Men ja, du gjorde alt du kunne. Og derfor har jeg nå lov til å gjøre noe for deg." Anand synes han følte presset på seg avta litte grann. Han trakk inn et verkende åndedrag. Snakket virkelig konkylien? "Reis deg , Anand," sa konkylien, "og ta meg ut. Ikke vær redd. Bruk meg. Jeg gir deg tillatelse."

Forlaget har blant annet skrevet følgende på baksiden av boken: "Konkyliebæreren er en fortelling om en tidløs søken etter sannhet, skjønnhet og makt."

Ha en fin uke!3 kommentarer:

 1. takk for smakebiten!:) Har ikke hørt om denne før:) Så spennende, håper å få høre litt mer om den etterhvert:) Kos deg med boken og ha en fin uke!:)

  SvarSlett
 2. En indisk-fantasy? Det hørtes spennende ut, dez :) Hvordan liker du historien så langt?

  Kreativ, den beskrivelsen likte jeg he he. Tror det er aller første gangen noen har beskrevet meg på den måten :D Jeg tar det til meg og forsøker å leve opp til det.

  SvarSlett
 3. Denne har jeg hjemme i bokhyllen, men har ikke helt fått lest den enda. Den ser så fin ut, så jeg utsetter den stadig haha Vil liksom glede meg litt til før jeg leser den ;)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar : )