Follow on Bloglovin

tirsdag 26. februar 2013

Tor Åge Bringsværd på Bokprogrammet - NRK i kveld!

I kveldens sending får vi innblikk i den norske forfatteren, Tor Åge Bringsværd sitt mangfoldige forfatterskap. Bokprogrammet følger forfatteren på hans arbeidsreise til Lanzarote - en reise han foretar hvert år.

Foto er hentet fra: Gyldendal.no

Tor Åge Bringsværd (f. 1939-) er en allsidig og meget produktiv forfatter.
Hans første roman, Bazar kom ut i 1970. I romanen blander Bringsværd science fiction med temaer og motiv fra myter og eventyr. Bringsværd videreutviklet denne formen og introduserte begrepet, "fabelprosa" - en betegnelse på alle former for fantastisk litteratur. Med sin kollega, Jon Bing har Bringsværd kjempet for at science fiction-sjangeren skal bli aktet som høyverdig litteratur.
Kilde: NRK.no
Tor Åge Bringsværd har skrevet bøker for både små og store - barnebøkene hans er populære, og likeledes hans bøker om norrøn mytologi. Her er to av bøkene fra hans enorme forfatterskap:

Den store boken om norrøne guder
Foto er hentet fra: Gyldendal.no

Norrøn mytologi for hele familien - et knippe ulike illustratører har bidratt med illustrasjoner, og Bringsværd forteller oss om de norrøne guder.Gobi - barndommens måne
Foto er hentet fra: goodreads.com

Dette er første bok i en romanserie hvor handlingen er lagt til 1200-tallet. Bringsværd tar i serien for seg historiske hendelser og skikkelser fra denne tiden - vi møter blant annet den mektige, Djenghis Khan og blir fortalt om korstogene.

Han mottok Kritikerprisen i 1985 for denne romanen.

13 kommentarer:

 1. En vakker dag bør jeg klare å treffe Bokprogrammet på NRK, og det bør være idag. Jeg har lest Bringsværd siden 80-tallet og digger fabelprosaen hans. Krysser fingre og det jeg har og takker igjen for tipset :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen tilbake fra vinterferien : ) Har fått Kindle'n min nå og er i ferd med å "bli kjent med den" : )

   Blir interessant å følge Bringsværd på arbeidsreise - han jo hørt om han helt fra barnsben av. Kunne tenke meg å ha alle bindene hans i serien, "Vår gamle gudelære".

   Ha en fin kveld!

   Slett
  2. Håper Kindle'n svarer til forventningene. Jeg hadde min med på vinterferien nå og det var bare sååå praktisk :o) (PS! Jeg husker fremdeles Bokprogrammet ikveld, så kanskje er det håp også for meg :D

   Slett
  3. Er nok håp, ja : ))

   Trodde det kom til å være i det minste én ebok
   inkludert, men nope. Må derfor finne en bok jeg vil kjøpe på Amazon.

   Forsøkte forresten å forberede til nedlasting av norske e-bøker ved å følge oppskriften (konvertere ePub til Kindle) din, men da jeg skulle installere Adobe digital edition fikk jeg en sterk virus advarsel av mitt antivirusprogram???

   Ha en fin aften videre : )

   Slett
  4. Humm.. rar tilbakemelding fra antivirusprogrammet ditt! Samtlige norske ebøker, om du har Kindle eller ei, krever at du har Adobe Digital Editions installert på PC. Der må det være noe feil et sted, for ADE må du ha!

   Slett
  5. Juhuu... Må bare bekrefte at jeg faktisk husket! Utrolig hyggelig gjensyn med Tor Åge Bringsværd. Leste "Slipp håndtaket før du vrir" ifjor, og den var herlig, genialt absurd :D
   Samtidig som jeg så Bokprogrammet så tok jeg opp Anne Kat med Ingvar Ambjørnsen på en annen kanal, så igår var virkelig dagen da jeg gjorde TV-titter av meg!

   Slett
  6. På grunn av minstemann fikk jeg ikke sett Bokorogrammet igår, men jeg fikk tatt det opp ; ) Har ennå ikke fått lest, "Slipp håndtaket før du vrir", og skjønner ut fra det du skriver om den at den kan jeg glede meg til : )

   Så på Anne Kat sitt show tidligere, men var nok ikke i humør da - ble litt nysgjerrig ettersom du nevner Ingvar Ambjørnsen, for han kunne jeg tenke meg å se som gjest i hennes show.

   Angående det jeg skrev om mitt problem med nedlastingen min igår, så var jeg nok litt rask i svingen - det er å pakke ut plugins som ikke går hos meg, av en eller annen grunn. Skal prøve meg fram litt til, og finne ut hva som er galt.

   Ha en fin kveld!

   Slett
  7. TV-opptak er en fin ting! Nå minnet du meg på at det faktisk går an å ta opp serier!! Hvorfor kom jeg ikke på det da jeg først satt og så Bokprogrammet? Kanskje fordi jeg tok opp AnneKat samtidig ja... Ambjørnsen og AnneKat vil jeg tippe det slår gnistrer fra når de ikke er på skjermen. De har garantert en enda sterkere kjemi enn det som kom fra. Veldig bra innlegg med Ambjørnsen, selv om jeg veldig fort får nok av AnneKat.

   "Slipp håndtaket når du vrir" er for dem med sansen for absurd humor. Anbefalte boka til noen venninner, som bare ristet på hodet. Sambo likeså (men han foretrekker å lese engelsk siden han er irsk, og er kanskje unnskyldt..). Bringsværd har alltid virket som en elskelig sjel, og det kom virkelig fram i Bokprogrammet. Er SÅ happy for at jeg fikk det med meg! Setter pris på om du *kremt* tipser neste uke også, så skal jeg garantert sette på serieopptak! :D

   Når det gjelder plugins - har du PC eller Mac? Jeg vet at de med mac må pakke filene ut på en annen måte, men der kan jeg ikke hjelpe deg for jeg har ingen mac å teste på. jeg vet bare det går, for en annen leser fikk det til.

   Slett
  8. Enig - får dessverre (digget henne før) også fort nok av AnneKat, synes hun er mer anstrengt festligkvass nå. I intervjuer med henne blir jeg som lytter og seer lett ubekvem, fordi hun synes å være det.

   Lånte "Slipp håndtaket når du vrir" da den nylig var kommet ut, men da var jeg ikke helt i den modusen, så jeg skjønner at humoren enten blir godt mottatt eller ikke. Bestemte meg for å la boken ligge da, og etter å ha lest ditt innlegg fikk jeg lyst til å snart titte på den pånytt.

   Har PC - skal forsøke å laste ned plugins pånytt.

   Skal minne på neste ukes bokprogram : )

   Fredag - beste dagen i uken her i familien : ) Ha en fiiin fredag!

   Slett
 2. Takk for tipset! Skal gjøre en innsats får å gå på tv`en i rett tid :)

  SvarSlett
 3. Virkelig en fantastisk forfatter!! Du må gjerne bruke revolver-ideen min! Selv har jeg stjålet den rått og hemningsløst fra den svenske bloggeren Sara Pepparkaka :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult -,digger ordet, så jeg skjønner at det blir "stjålet" ; )

   Ha en finfin fredag!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar : )