Follow on Bloglovin

søndag 4. november 2012

En smakebit på søndag: Nådens omkrets

Første søndag i november og tid for, "En smakebit på søndag". Denne etterhvert så populære eventen ble startet av Mari, som har bloggen Flukten fra virkeligheten. Det er bare å nyte disse litterære smakebitene som dukker opp på søndager - det er smakebiter fra ulike sjangre! En virkelig flott måte å få nye boktips på : )

Dagens smakebit:


Foto er hentet fra: gyldendal.no


Tittel: Nådens omkrets
Forfatter: Jørgen Brekke
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2011
Format: E-bok
Omfang: 384 sider
Sjanger: Krim
Kilde: Gratis e-bok fra ARK.no

Som nytt medlem av bokhandelen ARK, var velkomstgaven e-boken, Nådens omkrets.
Ettersom jeg ikke har lesebrett, benytter jeg min iPhone 4s, og jeg ble positivt overrasket over hvor godt jeg likte å benytte denne til å lese - like overrasket ble jeg også av at jeg likte krimfortellingen svært godt. Krim er ikke den sjangeren jeg har lest mest av, snarere tvert imot, så derfor var det med et smil om munnen jeg oppdaget at jeg likte Nådens omkrets.

Smakebiten er hentet fra side: 42
Hun visste det hørtes melodramatisk ut, særlig i disse omgivelsene, men det virket ikke som om liket hadde falt til ro. Antagelig skyldtes det at hun aldri hadde sett et lik uten hud før, kanskje var det fordi kroppen sto oppreist og manglet hode, men hun fikk en merkelig følelse av uvirklighet, som om hun så på et gjenferd. Hun følte seg kvalm, en følelse hun trodde hun hadde lagt igjen et eller annet sted på de ti første drapsåstedene hun hadde vært på i løpet av karrieren.

Forlaget skriver om boken:

I 1528 gjør en ung, omreisende fransiskanermunk et kort opphold i Bergen før han drar nordover. Med seg fra byen tar han et utvalg kniver og et ubehandlet skinn.
Nesten fem hundre år senere dukker det opp et flådd lik på et museum i Richmond, Virginia, og ett til i et bokhvelv i Trondheim. Begge disse hendelsene ser ut til å ha tilknytning til en gammel, forunderlig tekst skrevet på pergament.
Den første romanen om den amerikanske drapsetterforskeren Felicia Stone og den kreftopererte, norske politimannen Odd Singsaker er en fortelling om disseksjon, gamle bøker, blodige drap og sår som trenger tid for å gro. Kilde: gyldendal.no


19 kommentarer:

 1. Den här får jag nog ta och lägga till i min nyfiken-på lista :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg ble positivt overrasket over hvor raskt jeg likte den : ))

   Slett
 2. Visst er dette en super måte å få boktips på! Denne boken har jeg hatt liggende lenge i hyllen, kanskje på tide å børste støvet av den etter hvert? Tusen takk for smakebiten og ha en super søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er skikkelig koz å nyte litterære smakebiter på søndager, med hjemmelaget kaffelatte og stearinlys på bordet : )

   Det mangler ikke på uhyggelige mordscener i boken, og jeg har såvidt begynt på den.Blir nok sulten på mer krimlesing etter denne : )

   Ha en finfin søndag!

   Slett
 3. flott smakebit :)
  eg begynte på denne boken tidligere i år, men mistet tråden liksom for eg er ikkje så gira på krim. men eg vurderer å finne den fram igjen for så langt har alle flotte ord å si om den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar og for at du har lagt deg inn som min følger : )
   Har ikke hørt noe om boken i forveien, så det var interessant å lese at den har fått mye positiv omtale. Så langt er jeg ihvertfall fornøyd - er kommet et lite stykke inn i boken : )

   God søndag!

   Slett
 4. Krim er ikke sjangeren jeg leser så mye av, men om denne er bra skal jeg sannelig sette den på leselisten - godt å utvide horisonten litt og ikke bare gå i de samme sporene :)

  SvarSlett
 5. For en flott smakebit! Kjente jeg ble litt redd allerede, så dette lover godt! Denne boken har jeg faktisk i bokhyllen, men har ikke begynt på den enda. Det er kanskje på tide! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for superhyggelig kommentar : )
   Gyfset skikkelig i meg også da jeg leste akkurat denne smakebiten - og dette er ikke den eneste uhyggelige scenen i boken! Har akkurat begynt på boken, og foreløpig er jeg hooked ; )

   God søndag!

   Slett
 6. Takk for litt ekkel men spennende smakebit:) Har denne i bokhyllen min, kanskje jeg også skal ta den snart frem så jeg får lest den. Du høres ihvertfall veldig fornøyd ut, da må den jo leses:) Takk for at du minte meg på den, ha en herlig søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. En herlig søndag til deg også, og takk for hyggelig kommentar : ))

   Ja smakebiten jeg valgte ut er ekkel - og flere ekle hendelser dukker opp i boken! En skummelbra bok så langt : )

   Slett
 7. Humm.. Ny krimforfatter må nå noteres på lista mi! Takk for smakebiten! Fristet meg virkelig til å lese!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde heller ikke hørt om forfatteren, men så er jeg ikke den store krimleseren heller. MEN, det kan jo endres ; ) Takk for hyggelig kommentar : )

   Finfin søndag til deg!

   Slett
 8. En "fin" smakebit! Jeg likte veldig godt både denne boken og den neste i serien. Jeg er en fan av krim, men det finnes både god og dårlig krim som alt annet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Visste ikke at det er en serie - så vil jeg få med meg oppfølgeren når jeg har lest ferdig "Nådens omkrets" : )

   Vant flere krimbøker da jeg deltok i Bokelskerinnens påskekrim ifjor - blant disse er det en bok som heter, "Operasjon Helena", og denne gleder jeg meg veldig til å lese : )

   Fortsatt fin søndag!

   Slett
 9. Denne likte jeg veldig godt når jeg leste den, selv om den har noen makabre partier som du viser...Bor jo i Trondheim, og det gjør det ekstra atig å lese boka da.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Moro å lese en krimbok hvor handlingen er lagt til ens egen by : ) Er ekkelt å lese i detaljer om de bestialske mordene, men uten tvil - boken er spennende : )

   Fortsatt fin søndag!

   Slett
 10. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar : )